Vaalilupaukset

Laitan kampanjan aikana lupaamani vaalilupaukset tähän. Lista päivittyy kampanjan myötä.
 1. Mikäli tulen valituksi eduskuntaan, en siirry mihinkään muuhun virkaan tai työpaikkaan kansanedustajakauden aikana.
 2. Mikäli tulen valituksi eduskuntaan, lupaan kansanedustajana arvostaa vanhuutta ja nostaa esiin epäkohtia vanhusten hoidossa sekä ateriapalveluissa.
 3. Muisti15.fi-sivuston sitoumus:
  • Edistän yhteistyötä muistiystävällisen Suomen tavoitteiden saavuttamiseksi
  • Kuuntelen muistisairaiden ihmisten ja omaisten näkemyksiä, vaikkapa Muistiliiton ja sen paikallisyhdistysten kautta
  • Pidän itseni ajan tasalla muistiasioista, esimerkiksi liittymällä eduskunnan Muistikerhoon*. * Eduskunnan muistikerho perustettiin vuonna 2012. Se on puoluerajat ylittävä ryhmä, joka tuo yhteen muistityön edistämiseen sitoutuneet kansanedustajat. Muistikerhon tavoitteena on lisätä tietoisuutta muistisairauksista sekä pitää huolta siitä, että muistisairautta sairastavien henkilöiden asiat tulevat huomioiduksi riittävän hyvin lainsäädännössä.
  • Ehdokkaan kommenttiosiossa: Merihonka Jan-Henrik KD Keski-Suomen vaalipiiri. Olen nähnyt TV:stä ohjelman, jossa vanha mies sairasti Alzheimeria ja hänen vaimonsa kertoi kameralle, että vaikka hänen miehensä on vielä olemassa, sisällä ei enää ole se sama Malcolm. On varmasti raastavaa puolisolle nähdä rakkaansa pikku hiljaa häviävän jonnekin etäisyyteen.
 4. Mikäli tulen valituksi eduskuntaan, sitoudun edistämään eläinsuojelulain kokonaisuudistuksen saamista valmiiksi ja lainvoimaiseksi kauden 2015–2019 alkupuolen aikana. Sitoudun edistämään sitä, että uudistettu eläinsuojelulaki

   1. kieltää eläinten paikalleen kytkemisen muutoin kuin hetkellisesti
   2. puuttuu tehokkaasti eläinten hyvinvoinnille haitalliseen eläinjalostukseen, estäen esimerkiksi hengitysvaikeuksista kärsivien koirien kasvattamisen
   3. kieltää turkistarhauksen
 5. Lupaan käydä vierailulla vähintään kerran jokaisessa keskisuomalaisessa kunnassa (23 kuntaa) kansanedustajakauden aikana.
 6. Lupaan tehdä työtä/oman osani sen eteen, että Suomesta tulisi jälleen kelvollinen ja turvallinen paikka asua, opiskella ja perustaa perhe työn tekemisen ohessa.