Låt Pirjo fixa det -
2019 Riksdagsval i Finland

Allmänt

Här finns 2019 års texter vilka har att göra med riksdagsval och Pirjos texter.

Vem som är Pirjo Merihonka?

Kort sagt: Pirjo Merihonka, 51, gift, bor i den vackra naturen i Jämsänkoski och arbetar i Keuruu som turismssekreterare. Jag är en mor för två söner. En av dem har redan lämnat hemboet för studier och den andra, vår "kvällsstjärna", har precis börjat skolan för ett par år sedan. Min man, 47, arbetar hemma som distansarbetare. Djurförlängning av vår familj tas hand om av vår granne med sina två söta hundar som ofta får repor och godis från oss.

Under årens lopp har jag samlat erfarenhet inom affärs- och organisationsverksamhet inom finans / marknadsföring såväl i vardagen som hemma hos ett litet barn. Under min fritid har jag varit aktiv i ett lokalt kapitel av kristdemokrater i ungefär tjugo år och hjälpt människor med kristna värderingar att få positioner där de kan påverka samhället.

Mitt hjärta är sympatiskt för dem som behöver anstränga för överlevnad i olika livssituationer. Jag har bevittnat vad det är att vara ensamstående förälder, arbetslös, att gå igenom skuldarrangemang eller uppleva burn-out. Jag vill satsa på att bygga ett samhälle där ingen är kvar i skam och mörk eller i kris.

Sociala förmåner måste vara tillräckligt stora och tillgängliga för alla arbetslösa, studenter och familjer i behov. Vård av äldre medborgare måste säkras genom tillräcklig mängd vårdgivare, bestämda av behoven hos varje äldre person. Att starta ett företag / eget företag måste vara enklare och pappersarbetet för att driva verksamheten behöver vara så smidigt som möjligt. Vi måste ta hänsyn till miljön i alla aspekter och utan att snabbt göra marknadsdrivna beslut om produktion, överföring och energibesparing.


Mina hobbyer inkluderar att sjunga, spela trummor, stickning, hantverk, trädgårdsarbete och Nordic Walking.

Vissa kampanjinformation

Pirjo Merihonka
Kristdemokrat
Kandidat vid 2019 Finlands parlamentariska val
Valområde: centrala Finland
Hemstad: Jämsä
E-post: pirjo.merihonka@kd.fi
Facebook: Pirjo Merihonka Eduskuntaan 2019
Kampanjtelefon # (i Finland): 040-8591801

Pirjos valtexter och material

Andra texter

2015 Eduskuntavaalit (2015 Riksdagsval)-avsnitt finns Janis texter om ämnet. Pirjo har ofta samma åsikt, var så god och bekanta dig med dem. Det lönar sig att läsä de här texterna (på finska):

Pirjos valturneschema

Väsentliga tider av Pirjos valschema Pirjon vaalikiertue (Pirjos valturne).

Senaste händelserna

Om det blir förseningar med översätting, vänligen kolla här för senaste händelser av Pirjos valturné (på finska).

Evenemangsöversättningar under vägen:

13.4.2019 KD Central Finland Tour på fotgängergatan i Jyväskylä

12.4.2019 Jani på K-Market Jämsänkoski

11.4.2019 KD Central Finland Tour i Uurainen

10.4.2019 Olika stadscentrum i Jämsä stad
9.4.2019 Pannkakatält i Muurame
6.4. Kaffe och bun och Jämsä torg
28.3-2.4.2019 Merihonkas i Fuengirola
29.3.2019 Gemensam partihändelse på Jämsä S-Market (Seppola)
27.3.2019 Eläkeliitto Valpanel i Jämsä
27.3.2019 KD Central Finland Tour i Jämsä och Kuhmoinen
26.3.2019 KD Central Finland Tour i Korpilahti, Säynätsalo och Kuokkala
25.3.2019 KD Central Finland Tour i Karstula, Kyyjärvi, Kannonkoski ja Saarijärvi
24.3 Valmöte på Rukouksen Talo, Jämsä
23.3.2019 Korvgrill på Jämsä torg
22.3.2019 KD Central Finland Tour i Haapamäki, Keuruu, Multia och Petäjävesi
20.3.2019 KD Central Finland Tour i Joutsa, Tammijärvi, Luhanka, Leivonmäki och Toivakka

19.3.2019 Valpanel vid Sammallahti School, Jämsä

16 mars 2019 KD Central Finland på köpcentret Seppä, Jyväskylä

Det var en stor ande vid köpcentret Seppä - KD Ordförande Sari Essayah talade två gånger, Rami Sipilä intervjuade några kandidater. Många människor besökte stativet, plockade upp många väskor med rajgräs och solrosfrön. Vi sprang ut ur Pirjos valkampanjer. Måste öka produktionen av dem :)

Fler bilder här: https://www.facebook.com/PirjoMerihonka2019

Följande kandidater var där: Tapio Puolimatka, Arvo Kristiansson, Roosa-Maria Kauppinen, Hanna-Riikka Alasippola, Christa Dachauer, Tomi Kuosmanen, Aira Korhonen, Marika Visakorpi, Pirjo Merihonka och Risto Ojala.

Pirjo Merihonka och Kyösti Rahkonen

Sari Essayah - ordförande för kristdemokraterna - ger ett tal

16 mars 2019 Vaajakoski Vinter Brus

Under drygt en timme som vi tillbringade vid Vaajakoski Vinter Brus hade Pirjo tid att prata med många medborgare. Sari Essayah, ordförande för finländska kristdemokrater, besökte evenemanget.

Fler bilder här: https://www.facebook.com/PirjoMerihonka2019

Pirjo Merihonka och Sari Essayah​

Sammanträffande

16 mars 2019 Pannkakatält i Muurame

Tentet av kristdemokraterna i centrala Finland var upptagen med att servera pannkakor och kaffe till många och överraskande många stannade länge med Pirjo och andra kandidater. Underbara stunder med väljare och kul bland kandidaterna :)

Kandidater på plats: Tapio Puolimatka, Arvo Kristiansson, Hanna-Riikka Alasippola, Roosa-Maria Kauppinen, Marika Visakorpi, Aira Korhonen, Pirjo Merihonka, Tomi Kuosmanen och Risto Ojala (saknas på bilden).

Fler bilder här: https://www.facebook.com/PirjoMerihonka2019

15 mars 2019 Pannkakatält på K-Supermarket Järvituuli i Keuruu

En stadig ström av pannkakor och trevliga samtal på och av punkten gjorde händelsen trevlig. Följande kandidater var närvarande vid evenemanget: Tomi Kuosmanen och Riitta Ryynänen. Jani utdelade Pirjos valmaterial så mycket att Pirjos valkampanjtändsticksaskar sprang ut.

Jan-Henrik Merihonka, Riitta Ryynänen och Tomi Kuosmanen

9.3.2019 Yhdessä enemmän (Tillsammans mer) -evenemang i Saarijärvi

Kristendemokraterna i centrala Finland deltog i Yhdessä Enemmän (tillsammans mer) - evenemang i Saarijärvi idag. Massor av folk stannade vid tältet och det fanns stora krångel i timmar. Även om det var fryst kallt och råbris, hade vi många bra samtal med människor. En toppklassig pannkaka laget Elisa & Tomi värmde upp tankarna hos många. Tack för alla som satsade på att göra evenemanget :)


Här nedan följer några bilder med kandidater: Arvo Kristiansson, Tomi Kuosmanen, Pirjo Merihonka och Aira Korhonen.

Kandidaterna Aira Korhonen, Arvo Kristiansson, Tomi Kuosmanen och Pirjo Merihonka.

2.3.2019 Valpanel i Kuhmola i Kuhmoinen

Pirjo deltog i Kuhmola valpanel i Kuhmoinen. Händelsen var ganska speciell på ett sätt som alla frågor presenterades av publiken eller till och med av en kandidat. Det var trevligt att höra Pirjo prata om olika ämnen :) En annan KD-kandidat - Risto Ojala från Kuhmoinen - deltog i paneldiskussionen. Också dessa bosatta i Jämsä deltog i panelen: Seija El-Sayed / Liike Nyt, Tarja Uusipaasto / Centerpartiet och Lotta Ahola / Koalitionspartiet.

2.3.2019 Officiell start av Pirjos valkampanj

Den här dagen markerade den officiella starten på Pirjos valkampanj på Jämsä torget. Kaffe var så mycket efterfrågat att vi måste två gånger gå ut för mer kaffe. Lyckligtvis hade våra flitiga damer bakat välsmakande munkar och bullar tillräckligt för hela händelsen. Många påsar av raigräsfrö och solrosfrö gavs bort och tändstickaskarna gick ut. Detta var också introduktionen av det nya tältet som det lokala kapitlet kv KD köpt :) Trevligt morgon! Tack till alla som var medverkade.

Pirjos introduktion i lokala tidningen Jämsän Seutu

1.3.2019 Jämsän Seutu startade en serie som kommer att introducera lokala parlamentskandidater. Pirjo blev den första. Pirjo Merihonka (kd): "Jämsäläinen ääni kuuluu jämsäläisen suusta (Röst av Jämsä hörs bäst av någon som bor i Jämsä)".

Fotograf: Pauliina Karjalainen/Jämsän Seutu​

16.2.2019 Boostia Jämsän Keskustaan -evenemang på Jämsä Forum köpcentrum

Jani och Kyösti främjade Pirjo och kristdemokraterna på Boostia Jämsän Keskustaan. Vår kandidat var hemma och kämpade mot influensa så jag och Kyösti höll flaggor höga. Nya strandflaggor och utställningsställ användes för första gången. Kristdemokraten och Centerpartiet var de enda som representerades vid evenemanget. En hel massa människor visade sig och vi hade många bra samtal med folk. Till och med ett par parlamentariker vid Finlands parlament Aila Paloniemi (Center Party) besökte det intilliggande tältet och lite senare visades Simon Elo från Sininen Tulevaisuus (Blue Future) med sitt valsteam.

Trevlig dag :) Jag önskar att det kommer fler händelser som detta att jubla upp staden Jämsä.

Kampanjmästarens rekommendation till detta val :) Slogan "Pistä Pirjo asialle" översätts ungefär som "Låt Pirjo fixa det". Österbottnar försöker göra saker bra, men resultatet har en tendens att vara på huvudsidan. Pirjo är infödd i norra Österbotten.

Kyösti pratar med Centerpartiets ledamot Aila Paloniemi.

Vad skulle det vara ?

Vecka 6 2019

Kära systrar och bröder från kampanjlaget arbetar hårt för att förbereda fröpåse som ska delas ut på marknadstorg och gator. En helhjärtad tack. Jag kan bara stå i vördnad när du ser folk aktiv år efter år. Du är ett exempel för oss yngre :)

Vecka 6 2019

Denna lördag på börjades Pirjos valkampanj på Torget i Jämsä. Jani stod i blöt snöregn och delade ut fröpåsar och diskuterade med publiken. Pirjo var förkyld och vilade hemma.

Vecka 5 2019

Jani besökte torget på lördagmorgon och det var en överraskning att det inte fanns en enda valkoja där! Lungt! KD Mellersta-Finlands valturne startade den 16.2 i Seppä (Smed) Köpcentrum i Jyväskylä.

Vecka 4 2019

Jani har ändrat färgerna av valsidor från vit til orange mm.

December 2018/Januari 2019

Pirjos valteam har samlats flera gånger för att planera kommande valkampanjen.