Perhe

Perhe on maanpuolustuksen ohella yhteiskunnan tärkein tukijalka. Nykyisen pätkätyön ja talousahdingon aikana perheet ovat todella kovilla ja joskus voimavarat loppuvat. Tuloksena on avio- tai avoeroja, joiden keskellä lapset joutuvat kärsimään eniten. Tai sitten perhe pysyy yhdessä, mutta kukaan ei voi hyvin.

Suomessa tapahtuu liian paljon huostaanottoja - melkein 20 000 vuodessa. Jokaisen huostaanotto merkitsee, että se lapsi on joutunut elämään sellaisissa olosuhteissa, mikä ei anna hänelle hyviä eväitä elämään, opiskelemaan, löytämään puolisoa, työtä, perustamaan perhettä. Jos pieni elämä alkaa mennä sivuraiteille, niin se on niin henkilökohtainen murhenäytelmä kuin myös yhteiskunnalle kallis joko huostaanoton kalleuden myötä tai sitten syrjäytymisen tai jopa rikoskierteen johdosta. näiden seurausten hoitamisen kunnat joutuvat maksamaan, oli rahaa tai sitten ei. Miksi ei sitten voisi tukea lapsiperheitä paljon aikaisemmassa vaiheessa, kun se auttaisi perhettä voimaan paremmin tai kestämään taloudellisessa paineessa? Väitän, että yhden huostaanoton vuosimaksulla auttaisi montaa perhettä varhaisessa vaiheessa. Minä haluan, että suomalaiset perheet pysyvät koossa ja lapset saavat kasvaa omassa, tutussa ja turvallisemmassa ympäristössä. Olen tämän eteen valmis tekemään ankarasti työtä kansanedustajana.

Kristillisdemokraatit on puolueen kokoon nähden saaneet tehtyä paljon enemmän nykyisen hallitusvastuun aikana. Muut puolueet olivat valmiit leikkamaan lapsilisiä enemmän, mutta kristillisdemokraattien vastustuksen myötä leikkaus jäi 8%:iin. Tämäkin leikkaus pitää poistaa. Siihen tarvitsemme teidän äänestäjien tukea, jotta pääsisimme seuraavaan hallitukseen pitämään lapsiperheiden etuja.

Koko hallituskauden ajan kristillidemokraatit ovat vastustaneet subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamista. Viimein muutkin heräsivät asiaan ja hanke kaatui.

Kristillisdemokraatit ovat oikeasti perheiden asioita ajava puolue. Pystyisimme vielä paremmin vaikuttamaan asioihin isomman äänestäjäkunnan äänillä.

Minä haluan, että:

• lapsilisäleikkaus perutaan
• kotihoidontuen leikkaus perutaan
• perheiden varhaiseen auttamiseen annetaan joko kotiavun tai taloudellisen avun muodossa
• lapsuutta varjeltava yhteiskunnan hektisyydeltä ja liian aikaisin tulevilta suorituspaineilta
• avioliitto säilyy miehen ja naisen välisenä. Lapsella on lähtökohtainen oikeus äitiin sekä isään.

Linkkejä perheuutisiin:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/78209-6-vs-37-kansanedustajaa-meidan-aanestaja-saanut-enemman

http://www.paivirasanen.fi/2014/03/kannanotto-rasanen-taistelu-perheiden-puolesta-jatkuu