Luonto ja eläimet

elaintenedustajaroundbanneroranssi.png

Jumala on ihmiselle antanut luomakunnan hoidettavaksi, joten meillä on vastuu hoitaa sitä hyvin. Siitä ei pidä tehdä mitään epäjumalaa, joka menee kaiken muun edelle, vaan esim. eläinten kohdalla on tehtävä kaikki tarpeellinen, jotta eläimellä olisi hyvä elämä, oli se sitten hyötyeläimenä tai lemmikkinä. Samoin luonnon osalta on myös huolehdittava siitä, että minimoidaan luonnolle aiheutavat haitat. Jonkin verran luonto pystyy korjaamaan ihmisen aiheuttamia vahinkoja, joten tässä pitää olla myös järki mukana, ettei luonnonsuojelussa mennä älyttömyyksiin.

Itse pyrin tekemään sellaisia kulutuspäätöksiä, jotka vaativat vähemmän kuljetusta, vähemmän biojätteeseen menevää sekä vähentämään turhaa autolla tai lentokoneella liikkumista. Emme tee vuosittaisia lomamatkoja etelään, vaan sen mitä asuntolainan hoidolta jää, matkailemme useimmiten omassa maassa, jotta raha jää kotimaan talouteen.

En osta uusinta kulutuselektroniikkaa. Olen jopa niuhon vanhanaikainen tässä asiassa. Odotan ensin, että laite ei enää toimi. Ellei se ole järkevään hintaan korjattavissa, vasta sitten ostan uuden ja vähemmän sähköa kuluttavan.

Ennen uskoon tuloa toimin mm. Animaliassa ja koetin tehdä työtä eläinten hyväksi. No, yksittäinen ihminen pystyy aika vähän muuttamaan maailmaa. Minua risoi ne epäkohdat, miten joku saattoi kohdella eläimiä huonosti ja silti päästä kuin koira veräjästä. Miten saada eläimiä huonosti kohtelevat edesvastuuseen, ellei ole videokameran kanssa osunut sopivasti kohdalle? Uskon tuloon jälkeen minulle oli helpotus, että lopulta me kaikki joudumme vastaamaan teoistamme, niin myös se, joka tässä maailmassa väistää vastuutaan. On se toki sen eläimen osalta myöhäistä, mutta lopulta kuitenkin oikeus toteutuu.

Olen asunut Yhdysvalloissa ja Venäjällä, minkä myötä olen oppinut arvostamaan Suomen luonnon puhtautta ja väljyyttä, mistä saamme täällä nauttia. Olkoonkin, että suuret välimatkat lisäävät meidän hiilijalanjälkeämme. Väljemmillä seuduilla asumisessa on elämän laatua, mitä ei suurten kaupunkikeskusten betoniviidakosta löydy. Koko Suomi pitää pitää asuttuna ja kehitettynä.