Eduskuntavaalit 2015

2015 Eduskuntavaalien etusivu

Janin vaalitekstejä

Pohdintaa YLE vaalikoneen ehdokasvideosta

YLE vaalikoneen kuvaus oli jännittävä ja mielenkiintoinen tilanne. Ensimmäistä kertaa olin tuollaisessa tv-tentissä ja siinä sitä vaan odotti mitä kysytään. Mukavaa, että kysymykset olivat hyviä.

Omia havaintoja

Videota on kiva katsella, eikä tarvi edes mennä pöydän alle piiloon... Siinä haastattelijaa katsellessa ja välillä kameraan katsellessa voikin sitten näköjään vahingossa sanoa väärän sanan. Tarkoitukseni oli sanoa, että lapsilisien tulisi olla verottomia, mutta siinä tulikin sanottua verollisia. Mielellään pitäisin lapsilisät verottomina. Kun kerran lapsilisien verollisuus lipsahti, niin pohdinpa mitä tämä käytännössä voisi merkitä. Leikkaus lapsilisistä koskettaa kaikkia, kun taas verollisuus purisi niitä enemmän, joilla on varallisuutta. Pienempituloisille se vaikuttaisi vähemmän. Verollisuus on tässä tapauksessa leikkausta parempi vaihtoehto, joten ei tuo onneksi ihan metsään mennyt :) Mieluiten kyllä näkisin lapsilisät verottomina.

Lopussa esitetty mistä leikataan kysymys on hyvä esimerkki siitä, miten johonkin asiaan voi valmistautua ja studion valoissa yhtäkkiä oma ajatus onkin jonkun mutkan takana. Eli pitää kotona videokameran edessä alkaa pitää puheita niin ajan kanssa kehittyy tällaisissa.

Ääntä oli tarkoitus käyttää enempi, mutta studiotilanteessa koetti puhua turhankin tasaisesti. Huokailua ja puhinoita äänessä oli, mutta parempi niin kuin öö sitä öö tätä. Hengitysääniä pitää työstää jatkossa. Harjoitus tekee mestarin.

Kotisivun laskuri

Nykyaikana kohistaan paljon kuinka paljon jollain nettisivulla on käynyt väkeä. Olen aika skeptinen niiden suhteen, sillä joku botti voi rahasta järjestää isot luvut laskureihin, varsinkin jos nettisivusto antaa saman ip-osoitteen tahkota käyntejä.

Kiva nähdä miten oma nettisivuni laskurin lukema karttuu pikku hiljaa. En maksa kenellekään laskurin lukeman nostamisesta.