Miksi lähdin ehdokkaaksi Perussuomalaisten listalle?
Koen huolta siitä, mihin suuntaan nykyinen vihervasemmisto on Suomea viemässä ja mihin vastuisiin Suomea sitomassa. Talven mittaan tutkin Jussi Halla-ahon kirjoituksia ja totesin, että mies kirjoittaa kansaa lähellä olevista asioista. Lisäksi, nykyisiä puolueita arvioidessani tulin siihen päätelmään, että Perussuomalaiset ovat ainoa vastavoima vihervasemmistolle.
Vuoden 2015 eduskuntavaalien aikaan Jyväskylän yliopistolla pidetyssä vaalipaneelissa vasemmiston äärilaidalle sijoittuva ehdokas piti meteliä siitä miten Suomi on rikas maa, ja että Suomen pitää auttaa nälkäisiä muualla. Omassa puheenvuorossani sanoin, että meidän pitää hoitaa myös omat asiat kuntoon tai sitten meistä ei ole auttajaksi 10 vuoden päästä. Onkohan hänelle jo valjennut, ettemme enää ole rikas maa? Rikkaan Suomen aika meni jo. Nokia hetken aikaa piti Suomea pinnalla 90-luvun laman jälkeen, mutta nyt taloudella ei enää ole kestävää pohjaa. Pohdintaa Suomen taloudesta täällä.
Perussuomalaisia syytetään populismista. Asiallinen huoli oman maan
tilasta pitäisi aina olla perusteltua, eikä sitä pidä väheksyä tai
leimata jollain ismillä. Toisille kotimaa vain on tärkeämpää kuin intoilu
yleiseurooppalaisessa päätöksenteon ytimessä olemisesta. Onko niin tärkeätä olla samassa pöydässä isojen maiden kanssa, että Suomea sidotaan yhteisvastuisiin, jotka käyvät meille kalliiksi samaan aikaan, kun kotimaassa jaetaan niukkuutta ja säästöjä? Elvytyspakettia myydään kansalaisille Suomen viennin parantamisella, vaikka suurimmat saajamaat eivät ole Suomen viennin suurimpia kohteita.
Koronan takia otettu velka kotimaankin kohteisiin on vain hetkellistä tekohengitystä. Koronan rauhoituttua koettaa kylmä, karu arki, kun velat ja vastuut ovat niskassa ja talouden pohja on pehmeätä pahvia. Minua surettaa se taloudellinen kuorma ja epävarmuus, jotka kohtaavat tulevia sukupolvia. Se vaikuttaa moniin päätöksiin ja ne lähtevät, jotka pystyvät. Se on tappio Suomelle.
Eli näkymät ovat synkeät. Silti, voimme vastustaa näitä voimia ja olosuhteita. Pitää nähdä yhtä lailla se mikä auttaa yrityselämää työllistämään sekä se mikä vaikuttaa työntekijöiden kykyyn ja haluun tuoda palkkansa mukainen panostus työnantajan toimintaan. Jokainen työllistynyt lisää veroeuroja valtion kassaan ja vähentää työttömyydestä koituvia kuluja ja lievittää työttömyydestä ja epävarmuudesta aiheutuneita henkisiä kolhuja.
Lisäksi pitää katkaista yhteiskunnan jakautuminen: liberaalit vs. konservatiivit sekä Urbaani Suomi vs. Muu Suomi ja näiden yhdistelmät. Eri ryhmien huolien ja mielipiteiden tulee kuulua ja näkyä mediassa. Pohdintaa ismeistä ja mielipiteiden vaientamisesta. Jos tulee kriisitilanne, löytyykö enää samaa henkeä kuin viime sotien aikana? Minun mielestäni pitää lopettaa niiden syyllistäminen, jotka ovat oikeasti huolissaan omasta selviytymisestään.
Vielä lopuksi, Perussuomalaiset ovat peruskirjansa mukaan kristillissosiaalinen puolue. Mitä tämä sitten lopulta tarkoittaakin käytännössä ja kunkin perussuomalaisen omassa ajatusmaailmassa, niin ainakin lähtökohta on konservatiivisemmalla pohjalla kuin vihervasemmistolla.
Haluan, että oma kotimaani voi paremmin ja pystyy huolehtimaan kansalaisistaan. Siksi Perussuomalaiset.
(c) 9.5.2021 Jan-Henrik Merihonka