Taiteelliset harrastukset

Pääsiäisen Ylösnousemus-musiikkinäytelmä

Jokelan kirkossa esitettiin vuosina 2004-2006 Anna-Mari Kaskisen kirjoittama Pääsiäisen ylösnousemus -musiikkinäytelmä. Olin joka kerta Kleopaksen osassa kulkemassa Emmauksen tiellä sekä muiden opetuslasten kanssa yläsalissa. Ainakin yhtenä vuotena olin myös enkelinä siirtämässä kiven haudan suulta sekä kertomassa Jeesusta voitelemaan tulleille naisille, ettei hän enää ole haudassa.

Tähän tulee skannattu kuva kun ehdin lehtileikkeitä selaamaan vaalien jälkeen.

Koulu- ja partioaika

Ala-asteella joskus 2. tai 3. luokalla esitin pääosaa eli Petteri Punakuonoa koulun joulujuhlassa. Partiossa ratsastimme keppihevosilla ja kerroimme Ujo Piimä-kirjan vitsejä yleisölle.

Valokuvauskerho

Englanninkielen opettajani piti meille valokuvauskurssin. Saimme kuvata rullallisen filmiä ja sitten mennä pimiöön purkamaan se muovirullalle, joka laitettiin jonkin kehitysainepurkin sisälle jota piti ravistella hetkisen. Sen jälkeen punavalossa purimme negatiivin muovikelalta ja leikkelimme sen lyhyemmäksi. Saimme itse valita minkä kuvan haluamme valottaa. Laitoin paperin alusta ja valotin sen. Tämän jälkeen paperikuva laitettiin kiinniteliuokseen ja lopulta huuhdeltiin vedellä. Tämä oli todella mukava hanke ja tällaisia pitäisi nykylasten päästä kokeilemaan.

Laitan tähän skannatun kuvan koirastani, jota kuvasin kerhoa varten.

Olen sen jälkeen lueskellut valokuvauksen historiaa daguerretypestä tähän päivään. Tässä linkki kuviin, jotka on otettu tsaarin ajan Venäjällä kolmelle lasilevylle puna-, sini- vihersuotimien läpi. Kuva on sitten koostettu yhteen ja tuloksena on värikuva. Erikoista, että mustavalkoinen kuva pitää sisällään väri-informaatiota, joka tulee yhteen liittäessään esiin.

Musiikki

Soittelen omaksi ilokseni 12 ja 6-kielisiä kitaroita sekä pianoa. Pääsin viime vuonna (2018) aikuisopiskelijaksi Jämsän musiikkiopistoon, instrumenttina piano. Oli hienoa syksyn mittaan saada vähän käsitystä sointujen rakenteesta. C.stä löytyy nyt Cm6, seiskat, +/-, dimit jne. Inversioita, intervalleja ja skaaloja tarvii harjoitella.

Musiikkiopistolla alkoi säveltäjän Kai Niemisen vetämä 30t mittainen säveltäjäkurssi. Menin sinne saamaan tuntumaa sävellykseen ja sävellysohjelmistoihin. Soittamisen ja säveltämisen opettelu on useamman vuoden projekti.

Isäni innostui eläkevuosinaan ostamaan viulun ja siitähän heti kokeilin Schindler's Listiä saada ulos. Ei se nyt ihan Perlmanilta kuulostanut, mutta tunnistettava melodia kuitenkin oli :) Haaveenani on joskus opetella soittamaan Massenet'n Thaïs Meditation viululla. Ehkä sitten joskus eläkkeellä...

Kirjoittaminen

Olen kirjoittanut historiallisen seikkailutarinan Napoleon Bonapartesta. Muita kirjoja on työn alla.